Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Laatste post, Vega
Leave a comment

Okonomiyaki, Japanse groentepannenkoekjes!

Okonomiyaki is het Japanse woord voor hartige pannenkoekjes. In Japan is dit echt een streetfood, bij ons in de buurt is het makkelijker om het zelf te maken. Het makkelijke aan deze okonomiyaki is dat je kunt variëren met de vulling. Okonomi betekent 'zoals jij wilt', naar eigen smaak dus!
Wij maakten deze vegetarische okonomiyaki met paddenstoelen naar een recept van Allerhande.
okonomiyaki

bestekdiner • 2-3 personen  •   45 minuten •  vegetarisch & koolhydraatarm

Voor de pannenkoekjes:
- 100 gram tarwebloem
- 1 tl bakpoeder
- 150 ml water
- 1 doosje Saitaku mix voor miso soep
- 4 eieren
- 300 gr gesneden spitskool
- 6 bosuitjes

Voor de saus en vulling:
- 1 el ketjap
- 50 gr ketchup
- 1 el donkere basterdsuiker
- 1 el rijstazijn
- 3 el olie (arachide of koolzaadolie)
- 400 gram paddenstoelen melange
- 2 el mayonaise

 

Maak het beslag voor de pannenkoekjes door de bloem en het bakpoeder in een kom te mengen met de miso bouillon, koud water en de eieren. Voeg ook wat zout toe. Mix het met een garde tot een glad beslag.
Snijd de bosui in ringetjes en houd het groene gedeelte apart. De witte ringetjes roer je met de spitskool door het beslag heen.

Zet een steelpannetje op het vuur en maak hierin de saus. Dit doe je door de ketjap, ketchup, bruine suiker en rijstazijn zachtjes aan de kook te brengen. Als het eenmaal kookt laat je het vijf minuten op zacht vuur doorkoken. Af en toe even doorroeren, en daarna het vuur uitzetten.

Snijd de paddenstoelen in reepjes en roerbak deze in vijf minuten gaar. Voeg dan een eetlepel van de saus toe.

Nu is het tijd om de pannenkoeken te gaan bakken! Verhit wat van de olie in een koekenpan en voeg hier 1/4 van het beslag aan toe. Druk het wat platter in de pan met een spatel. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur in een minuut of 10 gaar, keer halverwege om. Je kunt de pannenkoeken warm houden tussen twee borden.

Als alles klaar is leg je een pannenkoek op een bord en schep je er wat van de vulling op. Strooi er wat van de groene bosuitjes die je apart hebt gezet overheen, besprenkel met de saus en mayonaise. Een feestje op je bord! Eet smakelijk!

 

 

 

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.