hoofdgerecht •2 personen • bereding 15 min/oven 30 min • koolhydraatarm
- 2 kipfilets
- 2 paprika's, in ringen
- 1 rode ui, in ringen
- handje champignons, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 125 ml water
- 125 ml kookroom
- 2 handjes geraspte kaas
- 2 el Italiaanse kruiden
- 1 el paprikapoeder
- 1 blokje groente-/ of kippenbouillon, verkruimeld
- peper en zout
- eventueel wat geroosterde pijnboompitjes
Lekker met een salade of pasta!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de groenten en zet dit even apart. Vet een ovenschaal in. Geen kleine ovenschaal, want er moet ook nog groenten bij. Strooi wat zout en peper op de kipfilets en bak even kort aan in de pan. Leg de kipfilets vervolgens in de ingevette ovenschaal.
Pak een grote pan en bak de paprika, uien en champignons totdat ze zacht zijn. Verdeel het over de kipfilets.
Fruit de knoflook even kort en voeg vervolgens het water en de tomatenblokjes toe. Voeg de Italiaanse kruiden, bouillonblokje, peper en zout toe en roer goed. Voeg na het roeren de kookroom toe en laat dit zachtjes pruttelen voor 5 minuten. Na 5 minuten zie je dat het wat dikker is geworden en kun je de saus over de kipfilets en groenten gieten. Doe vervolgens de aluminiumfolie erover.
Zet de schaal in de oven voor 30 minuten. Zelf heb ik 15 minuten op boven- en onderwarmte gedaan en de laatste 15 minuten met geraspte kaas en zonder folie op de grillstand. Dus na 15 minuten de folie eraf halen en kaas erover strooien. Zo onstaat er een lekker krokant korstje.
Je kip ovenschotel met groenten is klaar! Strooi nog wat pijnboompitjes over de kip en serveer met een lekkere eenvoudige salade of pasta! Erg lekker en voor ieder wat wils!