In de zomer worden meer salades gegeten. Daarom dit recept van een lekkere groene aspergesalade met gerookte zalm. De zalm kun je natuurlijk ook weglaten en bijvoorbeeld vervangen door gerookte kip. Je kunt er natuurlijk ook een vega-salade van maken. Ik heb het gegeten als avondmaaltijd en zat goed vol!
Wat heb je nodig voor gezonde aspergesalade met gerookte zalm voor 1 persoon?
– handjevol sla
– 6 groene asperges
– paar blokjes feta kaas
– handjevol geroosterde pijnboompitten en zonnebloempitten
– 5 cherrytomaten
– 50 gram Gerookte zalm
– eventueel citroen
– peper en zout
Hoe maak je het?
Het is makkelijk te maken, je doet alle ingrediënten op het bord en je bent klaar.
Asperges kun je koken, roerbakken of grillen. Het beste is eigenlijk om te grillen, want zo worden de vitamines, textuur en smaak het beste behouden.
Voordat je de asperges in de grillpan doet snijd je de onderkant eraf. Je ziet snel genoeg waar de asperge minder hard en stug is. Meestal loopt het over van een beetje paarsig naar groen en dat paarse stuk kun je er het beste afsnijden. Een beetje olijfolie erover e
Zelf hou ik ervan als ze nog een beetje knapperig zijn dus ik heb ze alleen 5 minuten gegrild. Als je van wat zachtere asperges houdt, kun je de asperges eerst nog even 5 min koken en dan op de grillpan. Als ze klaar zijn in stukken snijden en bij de salade voegen.
Als laatste een beetje peper en zout toevoegen en eventueel wat citroendruppels.
Lekkere zomerse frisse salade! Laat je ons weten wat je ervan vindt? Dit kan via een reactie op de blog of op Facebook!
Pingback: Recept | Bietensalade | buufenbuuf going healthy
Pingback: Recept | Bietensalade | buufenbuuf going healthy
Pingback: Recept | Salade met gerookte kip, avocado & pijnboompitjes |
Pingback: Recept | Salade met gerookte kip, avocado & pijnboompitjes |