Asperge quiche met groene salade
Ben jij ook zo dol op asperges? Ben je team wit of groen? Wij vinden ze allebei erg lekker. De witte variant eten wij vaak in het aspergeseizoen tussen april en juni. Vaak maken we de witte asperges op de echte Hollandse manier met krieltjes, ham en ei. De groene variant gebruiken we vaak in salades of tijdens de Kerstdagen de groene asperges grillen met parmaham.
Maar nu hebben wij een ander gerecht gemaakt met de groene variant. Een lekkere vegetarische asperge quiche met een frisse salade erbij. De groene asperges van Eatme zijn krachtig en vol van smaak en ready to eat! De quiche erg makkelijk te maken en perfect voor als je gasten hebt!
Hoofdgerecht •4 • 15 min voorbereiding/ 45 min oven
Asperge quiche met groene salade
Ingrediënten 4 personen
6 plakjes hartige taartdeeg
4 eieren
200 ml kookroom
350 gr asperges
150 gr feta, verbrokkeld
75 gr erwtjes
2 kleine rode uien, 1 gesnipperd en 1 in ringen
Handje verse platte peterselie
Paneermeel
Peper en zout
Benodigdheden salade
1 zak botersla
Halve komkommer, flinterdun
Handje radijsjes, flinterdun
Benodigdheden saus
5 takjes dille, fijngehakt
2 el yoghurt
1 el mayonaise
Scheutje witte wijn azijn
Zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm met wat olijfolie in en bekleed de vorm met de bladerdeeg. Je begint in het midden met 1 plakje en vervolgens leg je een plakje neer aan elke zijde van het vierkant. Het 6e en laatste plakje gebruik je om de rest op te vullen.
Prik met een vork gaatjes en strooi een dun laagje paneermeel op de bladerdeegbodem. Dit zorgt ervoor dat je bodem niet zo sompig wordt.
Snijd de harde houterige onderkant van de asperges. Kook de groene asperges 2 minuten en spoel daarna direct af met koud water. Leg de asperges op een plank en snijd de helft van de asperges in kleine stukjes voor in de quiche. De rest van de bewaar je, want dat komt bovenop de quiche.
Pak een kom en klop de eieren los. Voeg de kookroom toe en mix dit met de eieren tot één geheel. Voeg de feta, erwtjes, gesnipperde rode ui , verse peterselie, peper en zout toe. Giet het ei-roommengsel in de vorm. Leg als laatste nog wat uienringen en de apart gelegde asperges bovenop.
Zet de quiche voor zo'n 45 minuten in de oven.
Ondertussen kun je de salade maken. Leg de botersla in een schaal en voeg de komkommer en radijs toe. Je maakt het frisse sausje door de mayonaise, yoghurt, witte wijn, dille, peper en zout te mengen in een kom. Giet de saus over de sla en meng met twee lepels goed door elkaar zodat de saus goed verdeeld is.
Haal de asperge quiche er na 45 minuten uit en serveer samen met de frisse salade!