Eten, Hoofdgerecht, Laatste post, Zonder pakjes en zakjes
Leave a comment

Couscous met zoete aardappel, peultjes en gegrilde zalm

Print
Aan het begin van het voorjaar krijg ik altijd zin om weer wat lichtere maaltijden te eten. Een salade vind ik vaak nog niet zo lekker omdat het ‘koud’ is, dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Dat heb ik gevonden in dit goedvullende maar toch lichte recept. De couscous smaakt goed bij zoete aardappel en peultjes, en de zalm geeft het nèt even die extra bite!

couscous_zalm_peultjes

Ingrediënten

  • twee stukjes zalm
  • een schaaltje peultjes
  • een grote zoete aardappel
  • 100 gram couscous
  • olijfolie
  • tahin 
  • evt. geitenkaas voor op de zalm
  • peper en zout

 

Zo maak je het

Bereid de couscous volgens de verpakking. Ik doe er vaak een klontje roomboter en wat peper doorheen als de couscous staat te wellen.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes en haal de peultjes af. Kook de zoete aardappel in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg de laatste drie minuten de peultjes toe. Maak een dressing van 2 eetlepels tahin en een flinke scheut olijfolie, roer dit door elkaar zodat je een glad mengsel krijgt.

zalm_peultjes
Gril of bak ondertussen de zalm, nadat je deze hebt gekruid met peper en zout. Als de couscous geweld is en de peultjes en zoete aardappel gaar en

afgegoten zijn, meng je dit in een grote schaal met de tahin-dressing. Strooi er naar smaak nog wat peper en zout over.

couscous

Als je van geitenkaas houdt, is het lekker om dit het laatste minuutje in de pan alvast op de zalm te leggen. De geitenkaas smelt dan een beetje over de zalm heen. Serveer de zalm naast de couscous. Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.