Ingrediënten
- twee stukjes zalm
- een schaaltje peultjes
- een grote zoete aardappel
- 100 gram couscous
- olijfolie
- tahin
- evt. geitenkaas voor op de zalm
- peper en zout
Zo maak je het
Bereid de couscous volgens de verpakking. Ik doe er vaak een klontje roomboter en wat peper doorheen als de couscous staat te wellen.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes en haal de peultjes af. Kook de zoete aardappel in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg de laatste drie minuten de peultjes toe. Maak een dressing van 2 eetlepels tahin en een flinke scheut olijfolie, roer dit door elkaar zodat je een glad mengsel krijgt.
Gril of bak ondertussen de zalm, nadat je deze hebt gekruid met peper en zout. Als de couscous geweld is en de peultjes en zoete aardappel gaar en
Als je van geitenkaas houdt, is het lekker om dit het laatste minuutje in de pan alvast op de zalm te leggen. De geitenkaas smelt dan een beetje over de zalm heen. Serveer de zalm naast de couscous. Eet smakelijk!