Bietensalade is een aanrader voor mensen die warme bieten niet zo lekker vinden! Bieten is echt zo'n groente die ik niet vaak eet, en vaak zelfs vergeet. Warm vind ik het niet zoveel, dus ging ik op zoek naar een koud alternatief. Deze bietensalade met feta is echt een uitkomst. De rijke smaak van de bietjes proef je goed, en de combinatie met feta maakt het net even wat meer bijzonder dan het standaard warme bietje met een aardappel!
bijgerecht • 10 min • koolhydraatarm
Pakje voorgekookte bietjes
Een halve plak feta
2-3 eetlepels kwark of Griekse yoghurt
1 el olijfolie
1 theelepel honing
1 teentje knoflook
Snufje kaneel
Evt. wat peper naar smaak
De bietjes snijd je in blokjes of plakjes. De feta snijd je in blokjes. Als je de smaak van feta snel te overheersend vindt, kun je ervoor kiezen iets minder toe te voegen. Houd wat feta.
Meng de kwark of yoghurt met een scheutje olijfolie en de honing, zodat de dressing wat vloeibaarder wordt. Pers een teentje knoflook en roer dit er ook doorheen, samen met de kaneel. Eventueel kun je er nog wat peper over strooien.
Mix de dressing met de bieten en feta, brokkel er de apart gezette feta overheen, en je bijgerecht is alweer klaar! Deze salade is lekker als hij koud is, dus even in de koelkast zetten tot je het gaat eten.
Tip: Serveer deze salade tijdens een bbq en je hebt een heerlijk bijgerecht op tafel!