Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat we weer een maand lang kunnen bunkeren! Yes!
Ben je op zoek naar een origineel zoetig alles in 1 taartje voor 5 december? Dan hebben wij het recept voor jou: pepernoten cheesecake taartjes! Echt verrukkelijk! Een krokante wener bodem met daarop een frisse cheesecake vulling met verkruimelde pepernoten en bovenop een luchtige kaneelbavarois! Het is niet in 10 minuten klaar, maar het is echt de moeite dit te maken en er even tijd voor uit te trekken!
Kijk snel hoe je de pepernoten cheesecake taartjes maakt!
snack • 4 stuks • 35 min bereiden/ 5 uur wachttijd • Sinterklaas
-paar handjes kleine pepernootjes
-kaneelpoeder
- ronde taartvormpjes
Bodem:
-75 gr bloem
-55 gr roomboter
-30 gr suiker
- 1/4 ei
Cheesecake vulling:
-300 gr roomkaas
-100 gr suiker
-125 gr Griekse Yoghurt of zure room
-1/2 tl vanille extract
- sap 1/4 limoen
-1 1/2 ei
Kaneel bavaroise:
-200 ml melk
-50 gr suiker
-1 kaneelstokje
-1 eidooier
-3 blaadjes gelatine
-200 ml slagroom
We beginnen met de bodem:
Kneed met je handen de bloem, boter en suiker. Kneed het deeg totdat het een beetje kruimelig is en voeg de ei toe. Kneed goed en laat het deeg in wat vershoudfolie voor 30 minuten in de koelkast rusten. Bereid ondertussen de taartvormpjes voor en spray deze in met bakspray of wat boter.
De oven mag je voorverwarmen op 180 graden. Rol het deeg na het koelen uit. Draai je deeg met de klok mee en rol het deeg meerdere kanten uit. Bekleed de vormpjes en prik met een vork wat gaatjes in de bodem, zodat de lucht onder het deeg weg kan tijdens het bakken. Het hoeft geen dikke laag deeg te zijn, want het wordt tijdens het bakken dikker!
Nu gaan we de bodempjes blindbakken. Waarom?
Dit doe je om een gare bodem te krijgen en dat je bodem niet teveel rijst, want je moet het later nog vullen natuurlijk.
Neem een vel bakpapier en bekleed de vormpjes met bakpapier. Vul het vervolgens met rijst, bonen of pasta. Bak het deeg zo’n 20 minuten en daarna zonder de blindbakvulling nog zo’n 4 minuten.
Je wener deeg is klaar! Laat het even afkoelen.
De cheesecake vulling:
Zorg vervolgens dat de oven 130 graden is. Neem een beslagkom en mix hier voor een paar minuten de roomkaas samen met de suiker in, tot het beslag zacht en glad is. Voeg dan de Griekse yoghurt of zure room toe, een beetje limoensap en het vanille aroma toe en meng goed. Zet de mixer weg en schep nu één voor één de eieren er doorheen. Schep het rustig om totdat de eieren nagenoeg vermengd zijn. Verkruimel een paar pepernoten en strooi dit door de vulling. Giet het geheel in de taartvormpjes. Niet helemaal volgieten, want de kaneelbavarois moet er nog overheen.
Zet de vormpjes met de cheesecake vulling in de oven voor 30 minuten op 130 graden.
Als de cheesecake klaar is, dan zet je de oven op een kier en laat je deze op kamertemperatuur komen. De cheesecake moet nu eigenlijk nog opstijven in de koelkast, maar dat doen we straks samen met de bavarois. Als de cheesecake op kamertemperatuur is kun je de kaneelbavarois maken.
P.s. heb je nog cheesecake vulling over? Je kunt dit heel makkelijk invriezen! Handig voor de volgende cheesecake ;).
De kaneelbavarois:
De melk, 40 gram suiker en een kaneelstokje in een steelpannetje aan de kook brengen en daarna 10 minuten laten staan. Niet laten koken, want dan gaat het schiften.
In een kom 10 gram suiker en 1 eidooier rustig roeren. Ondertussen 3 blaadjes gelatine weken in koud water totdat ze opgelost zijn. Uitwringen en aan de melk toevoegen. Wacht even 1 minuut en roer het daarna goed. Het eimengsel giet je nu ook bij het melkmengsel. Laat het even staan zodat het kan stollen.
Vervolgens kun je de slagroom gaan kloppen. Als de slagroom stijf is dan kun je het kaneelmengsel door de slagroom roeren.
Vul de vormpjes en laat het minimaal 3 uur in de koelkast staan.
Maak de pepernoten cheesecake taartjes af met pepernootjes en wat kaneel.
Eet smakelijk!
Pingback: De perfecte natte pepernotencake -