Boodschappenlijstje
- 1 cup geraspte kokos
- 1/4 cup kokosolie
- 5 ontpitte dadels
- 1/2 theelepel vanille extract
- 50-75 gram pure chocolade (evt. suikervrij)
Recept
Zoals je in het lijstje al zag werkt dit recept met cups. Er zijn sites waar je dit om kunt rekenen, maar er zijn ook maatbekers te vinden die in cups meten. Ik heb de cups bij AH gekocht, maar je kunt zo ook makkelijk online bestellen, bijvoorbeeld deze van Joseph Joseph.
Smelt de kokosolie in een steelpannetje. Als dit goed heet is, voeg je de geraspte kokos toe en haal je de pan van het vuur af. Roer de kokos voorzichtig door de gesmolten kokosolie, totdat het lichtbruin wordt. Laat dit even staan.
De dadels en vanille extract blend je in keukenmachine tot een soort pasta. Dit voeg je bij de geraspte kokos, even goed doorroeren.
Het mengsel dat je nu hebt doe je in een kleine schaal of bakvorm en zet je afgedekt in de vriezer zodat het hard wordt. Na een uur of twee is het koud genoeg om mee verder te werken. Haal het uit de vriezer en snijd in kleine blokjes.