Koolhydraatarm, Laatste post, Lunch, Salade
Leave a comment

Warme geitenkaas salade met parmaham, walnoten en granaatappel

Geitenkaas in alle soorten en maten ben ik (Krista) echt gek op. Eigenlijk alle kaassoorten wel, maar geitenkaas is toch wel favoriet bij mij. Daarom hou ik er ook extra van als er geitenkaas in een salade is verwerkt. Daarom een lekkere salade voor jullie met warme geitenkaas!

Wil je een rijk gevulde salade maken en weer even balansen na de feestdagen? Dan is dit de ideale salade voor jou: veldsla met warme geitenkaas, parmaham, peer, granaatappelpitjes en walnoten. Lekkere warme hartige kaas en ham met als frisse tegenhanger peer en granaatappel. Een perfecte combinatie en daarnaast geven de walnoten de perfecte bite aan de salade! Kortom, een dikke vette tien deze salade die je goed kunt eten als lunch of maaltijdsalade 's avonds!

Warme-geitenkaas-salade-met-parmaham-walnoten-en-granaatappel buufenbuuf koolhydraatarm

besteksalade • 1 persoon •    10 min bereiden

Salade voor 1 persoon
-halve zak veldsla
-4 dikke plakken geitenkaas
-2 plakken parmaham
-halve peer in blokjes
-handje walnoten
-pitjes van een kwart of halve granaatappel
-klein scheutje balsamico azijn
- honing
-peper

Hoe maak je de warme geitenkaas salade?Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de geitenkaas in 4 lekkere dikke plakken en leg op een bordje. Schenk er een klein beetje honing overheen en zet de kaas in de oven voor ongeveer 5 minuten.

Leg de veldsla in een mooie schaal en snijd de ingrediënten. Je kunt deze salade het beste maken vlak voordat het geserveerd wordt, want anders wordt de peer bruin en dat ziet er wat minder fris uit.

Doe alle ingrediënten bij de veldsla en haal de geitenkaas uit de oven. Haal voorzichtig de geitenkaas plakjes van het bord en leg op de sla. Besprenkel nog met wat balsamicoazijn, scheutje honing en wat peper.

Hartstikke eenvoudig en erg lekker! Eet smakelijk!

Op zoek naar meer lekkere salades?
Wat dacht je van deze kleurrijke salade met avocado, granaatappelpitjes, mandarijn en pecannoten? 
Of deze voedzame spinaziesalade met brie, walnoten en granaatappelpitjes?

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.