Deze kip pilav is erg makkelijk te maken. Een perfect gerecht voor de drukke dagen met weinig tijd! Dit gerecht staat met een half uur op tafel. Eigenlijk ben ik zelf niet echt van perzik of ananas in een hartig gerecht, maar dit vind ik dan weer wel erg lekker!
De perzik maakt het echt af en hoort echt in dit gerecht. De komkommersalade is er lekker fris bij, dus zeker erbij serveren!
hoofdgerecht • 4 personen 30 minuten• rijst
-rijst naar keuze
-300 gr kipfilet
-2 uien
-2 tenen knoflook
-1 gele paprika
-1 blikje tomatenpuree (70 gr)
-3 el ketjap manis
-1 tl sambal
-1 blik perziken op sap
-1 bosuitje
-cashewnoten
komkommersalade:
-1 komkommer
-1 el azijn
-1 dl water
-1 tl suiker
-evt zout en peper
Eerst maken we de komkommersalade, dan kan het sap nog even afkoelen.
Schil de komkommer en snijd of schaaf hem in dunne plakjes. Ook weer niet te dun!
Zet het water op in een steelpannetje met de azijn, suiker en wat zout en breng dit aan de kook.
Haal het van het vuur en giet het over de schijfjes komkommer en laat het zuur koud
worden.
We gaan nu beginnen aan de kip pilav.
Kook de rijst zoals het staat aangegeven op het pak.
Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook. Doe vervolgens de kipfilet en paprika erbij en bak de dit op hoog vuur gaar.
Voeg nu het sap van de perziken, de tomatenpuree, ketjap en sambal. Laat dit even een paar minuten sudderen. Vind je de saus wat te dik? Voeg dan een klein beetje water toe.
Snijd de perziken vervolgens in kleine stukjes en voeg dit als laatste toe en maak het gerecht af met cashewnoten en bosui.
De zoetzure komkommersalade is als het goed is nu ook afgekoeld. Serveer dit in een apart schaaltje op tafel.
Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke kip pilav met zoetzure komkommersalade!