Koolhydraatarme stamppot van zoete aardappel en spinazie is echt zo'n gerecht waar je blij van wordt. Het kost niet veel tijd om te maken (behalve het schillen van die zoete aardappelen...) en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Binnen een half uurtje heb je echt een lekkere en gezonde maaltijd op tafel staan!
In dit recept gebruiken we gerookte kipfilet. Wil je liever een vega versie? Dan kun je de kip vervangen door walnoten.
stamppot • 4 personen 30 minuten• koolhydraatarm
200 gram gerookte kipfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
optioneel: walnoten
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook deze in ongeveer 15-20 minuten gaar.
Snipper de uien, pel de teentjes knoflook en plet deze met de zijkant van een mes. Snijd de champignons in plakjes en de gerookte kipfilet in reepjes.
Fruit in wat olijfolie de ui en knoflook en voeg daarna de champignons toe. Nadat dit gaar is, zet je het even apart in een schaaltje. Daarna wok je de spinazie.
Wanneer de zoete aardappelen gaar zijn en je deze hebt afgegoten, maak je er met een aardappelstamper puree van.
Roer het ui/knoflook/champignon mengsel, de gerookte kipfilet (of walnoten) en de spinazie door de puree en breng op smaak met zout en peper.