Deze frisse zoetzure tomatensoep met kip en taugé is een prima gerecht om in het weekend te maken. Lekker snel klaar, makkelijk en ook nog eens een heldere soep. Wat ik zelf altijd erg lekker vind! Als vulling heb ik taugé, omelet, bosui en gebakken uitjes gebruikt, maar je kunt dit natuurlijk zelf aanpassen en je eigen ideale combinatie maken. Kijk snel hoe je deze lekkere frisse zoetzure tomatensoep maakt!
soep • 4 personen 30 minuten• koolhydraatarm
+/- 250 gram kipfilet, in dunne reepjes
6 grote tomaten , in grove stukken
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
1 rode peper, in ringetjes of reepjes zonder de zaadjes
sojasaus
gembersiroop
Thaise vissaus
chilisaus
1 el suiker
1/2 tl sesamolie
1 ei losgeklopt
gebakken uitjes
250 gr taugé
Ten eerste breng je de bouillon aan de kook en voeg hier de tomaten, rode peper en groene gedeelte van de bosui aan toe. Het witte gedeelte gebruiken we voor de garnering. Laat het geheel voor 15 minuten op een laag vuur koken met de deksel op de pan.
Intussen kun je de kip in dunne reepjes snijden en de omelet bakken.
De omelet laat je afkoelen, rol je op en snijd je in reepjes.
De soep kun je gaan pureren met een blender of staafmixer. Vervolgens giet je de soep door een zeef terug in de pan. Je zult zien dat de pitjes van de tomaat achterblijven.
Zet de pan weer op het vuur en breng op nieuw aan de kook. Als de soep weer kookt kun je een scheutje sojasaus, vissaus en chilisaus toevoegen. Gembersiroop mag wel een flinke scheut zijn. Voeg nu 1 el suiker en 1/2 tl sesamolie toe. Proef of de smaak zoetzuur is. Is het te zout? Voeg dan wat meer gembersiroop toe.
Schep de kip in de pan en laat dit voor zo'n 5 minuten zachtjes gaar koken.
Je frisse zoetzure soep is klaar! Voeg een klein handje taugé toe, paar reepjes omelet, paar ringetjes bosui en als laatste de gebakken uitjes. Echt heerlijk deze smaken! Vooral de taugé maakt het lekker fris.
Eet smakelijk!