Ik ben al jaaaren fan van rauwe tonijn. En zeker de combinatie tonijn, avocado en sojasaus is echt de bom! Een origineel voorgerecht om te maken voor de feestdagen. Het is een makkelijk en snel gerecht en dat komt mooi uit als je ook nog andere lekkere dingen voor je kerstdiner moet maken! Koop wel je tonijn bij de visboer, want anders kun je dit gerecht beter overslaan. Kwaliteit van vis is echt belangrijk bij dit gerecht, zeker ook omdat je het rauw eet.
voorgerecht • 2 personen 20 min • vis
- 200 gr rauwe tonijn, in blokjes
- 1 avocado, in blokjes
- halve rode ui (een kleintje), zeer fijn gesnipperd
- 1 pepertje, fijngesneden
- 2 tl sesamzaad, wit of zwart
- klein beetje limoensap
- 1 el sesamolie
- 1,5 el sojasaus
- gebakken uitjes
- zout en peper
ter garnering:
-Zaanse mayonaise
-balsamicosiroop
gerei:
-bakring
Doe de blokjes avocado in een kom en doe hier de fijngesnipperde uitjes bij en een klein scheutje citroensap. Meng dit voorzichtig! Anders gaan de avocadoblokjes kapot en wordt het een prakje.
p.s. Ik had deze keer net wat teveel avocado gebruikt en avocado vult best wel, dus als je nog een heel voor- en/ nagerecht gaat eten dan even iets minder avocado gebruiken dan tonijn!
De blokjes tonijn kun je ook in een kom doen en vervolgens voeg je de peper, sojasaus, sesamolie, sesamzaad, zout en peper erbij. Proef even of je de smaak goed vindt!
De bakring plaats je op het bord/plankje waarmee je het taartje gaat serveren. Doe eerst een laag avocado en daarna een laag tonijn. Of je begint met tonijn, avocado en je eindigt weer met tonijn. Je kunt zelf een beetje crea bea zijn! Als je het eerste taartje gemaakt hebt dan haal je voorzichtig de bakring eraf en maak je het andere taartje. Heb je nog avocado over? Die kun je lekker opsmullen, want dat heb je niet meer nodig.
Zelf heb ik de mayonaise en balsamicosiroop naast de tonijntartaar geserveerd, want niet iedereen wilt er ook nog een sausje bij. Het is ook niet perse nodig, maar het ziet er wel leuk uit. Je kunt er ook voor kiezen om het tartaartje plat te houden en daarop de toefjes te doen. Of alleen mayonaise is ook lekker. Ik zou er zelf niet voor kiezen om echt veel balsamicosiroop te gebruiken op het taartje. Dat is echt te overheersend, dus lekker ernaast houden of weglaten.
Besprenkel het tonijntartaartje met wat sesamzaad en gebakken uitjes en je aziatische tonijntartaartje met avocado is klaar om geserveerd te worden! Serveer meteen. Tonijn is koud echt het lekkerst!
Pingback: Alle kerstrecepten op een rij! -