Bijgerecht, Eten, Hoofdgerecht, Laatste post
Leave a comment

Steamed buns met kip en ingemaakte rauwkost

steamed_buns

bestekdiner • 2 personen  •   30 minuten + wachttijd •

Voor de broodjes

- Vier stoombroodjes
- Twee kipfilets
- Hoisin saus
- Ketjap (3 el)
- Stukje gember (1 cm)
- 2 teentjes knoflook
- Sesamzaadjes

Voor de ingemaakte groenten
- Witte kool (200 gram)
- Een peen
- Half rood pepertje (optioneel)
- Rijstazijn (50 ml)
- Suiker (1,5 el)
- Peper en zout

Benodigdheden
- Stoommandje

Steamed buns met kip is op het moment één van mijn favoriete gerechten! Afgelopen zomer heb ik het een paar keer gemaakt als de bbq aanging, nadat ik het een keer bij familie gegeten had met buikspek. Dat heeft iets langer de tijd nodig, vandaar dat ik het met kip ben gaan proberen. Ga je het als hoofdgerecht maken, dan is het aan te raden wat meer steamed buns te kopen of er bijvoorbeeld Chinese tomatengroentesoep bij te maken. De steamed buns heb ik trouwens bij de toko gekocht, je zou ze ook zelf kunnen maken.

Rasp de peen julienne en doe dit met de witte kool in een kom. Als je van pittig houdt, kun je nu ook de rode peper erbij doen. Voeg de rijstazijn en suiker toe en breng op smaak met peper en zout. Doe de rauwkost in een weckpot en laat de smaken intrekken. Dit wordt het lekkerste als het even de tijd krijgt, een paar uur van tevoren kun je het zeker wel maken. Je kunt dit wel een poosje bewaren!

Voor de kip geldt; hoe langer in de marinade, hoe lekkerder. Maak de marinade door de gember fijn te snijden, de knoflook te persen en dit te mengen met de ketjap. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit aan de marinade toe. Zet afgedekt terug in de koelkast.

Zet een pan met water op het fornuis en laat het water koken. Zet er een passend stoommandje op, leg een stukje bakpapier in het mandje en leg daar de broodjes op. Doe de deksel erop en stoom de broodjes gaar. Duurt ongeveer 10 minuutjes.

Bak intussen de kipfilet gaar. Snijd de steamed buns open, smeer er wat hoisin saus in, voeg wat ingemaakte groenten toe en vul als laatste het broodje met de kipfilet. Strooi er wat sesamzaadjes over en je hebt een heerlijk broodje!

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.