lunch/diner • 2 personen • 15 minuten • salade
- half bakje aardbeien
- een plak feta
- twee lente-uitjes
- een handje pistachenoten
- balsamico azijn
- olijfolie
- peper en zout
Aardbeien, feta, pistachenootjes.. op het oog misschien een gekke combinatie, maar de smaken komen heerlijk bij elkaar in deze salade!
Met en paar simpele ingrediënten tover je weer eens iets anders op tafel dan een standaard salade met komkommer en tomaat. De salade is zo klaar, je kunt ervoor kiezen om het als lunch of diner te eten, maar je kan het ook goed als bijgerecht serveren. Een gezonde salade, waar je weinig tijd aan kwijt bent, wie wil dat nou niet?! Zo maak je hem:
Snijd de aardbeien in stukjes, evenals de feta. Snijd ringetjes van de lente-ui. Pel de pistachenootjes en hak deze fijn met een groenten mes.Leg de veldsla in een schaal en verdeel de aardbeien en feta er over. Strooi de lente-uit over de salade heen. Drizzle er dan wat balsamico azijn en olijfolie over, gevolgd door peper en zout. Als laatste strooi je de gehakte pistachenootjes over de salade heen. Eet smakelijk!
PS. Kleine tip: Als de aardbeitjes nog wat zuur zijn, kun je honing over de salade doen!