Hoofd, Hoofdgerecht, Laatste post
Leave a comment

Tacoring van croissantdeeg met gehakt

tacoring van croissantdeeg met gehakt

bestekhoofdgerecht•3 a 4 personen •   bereiding:25 /oven: 20 min •   Mexicaans

de ring en vulling:
- 1 groot blik croissantdeeg
- tacokruiden, klik hier voor het recept
-500 gr mager gehakt
- 1 rode ui, fijngesnipperd
-1 paprika, in kleine blokjes
-mais, hoeveelheid naar keuze
-2 plakjes Cheddar cheese
- 1 ei, losgeklopt
- optioneel: geraspte kaas

salade in de ring:
-zakje ijsbergsla
-handje cherrytomaten, in stukjes
-kwart komkommer, in stukjes
-paar eetlepels zure room

sauzen:
-guacamole, klik hier voor recept
-salsa saus, klik hier voor recept

TIP! Je kunt het ook met kip maken.
Kippendijen zijn erg mals!

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Begin met het snijden van alle groente en zet het apart. 

Haal het croissantdeeg uit de rol en snijd door bij de rechte stippellijntjes zodat je rechthoeken krijgt. Snijd deze diagonaal door van punt naar punt zodat je weer langwerpige driehoeken krijgt.
Leg op een bakplaat bakpapier en leg 4 stukken croissantdeeg op de plaat met de punten naar buiten. Je zorgt dat in het midden een cirkel onstaat van ongeveer 13 a 15 cm. Zie foto 
tacoring van croissantdeeg met gehaktAls je een mooie cirkel gemaakt hebt, dan duw je stukken die op elkaar liggen een beetje aan zodat het 1 geheel is. Als de gemaakte afscheurranden van het deeg een beetje uit elkaar staan, duw ze dan een beetje naar elkaar toe zodat het weer dicht is.tacoring van croissantdeeg met gehaktNu kun je beginnen aan de vulling.
Fruit de gesnipperde ui in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul het. Je kunt nu de tacokruiden toevoegen. Voeg nu de paprika en mais toe en bak het nog even mee. Het gehaktmengsel is klaar.

Schep nu de vulling op de ring. Je kunt dit het beste met een lepel doen. Als je al aardig wat gehakt erop hebt gelegd heb je kans dat het eraf valt. Probeer dan even met de holle kant van een lepel de vulling wat aan te drukken zodat het wat steviger erop ligt. Als de vulling er helemaal op ligt, kun je de Cheddar cheese in stukjes op de vulling leggen.tacoring van croissantdeeg met gehaktNu kun je de ring dichtvouwen. Vouw alle punten naar binnen. Til de ring iets op en schuif de punt onder de ring. Zelf ben ik begonnen met de horizontale en verticale punten en daar pas de diagonale punten. Zo zorg je ervoor dat het symmetrisch blijft. Vouw zo alle punten naar binnen en klaar is je tacoring. Smeer wat losgeklopte ei met een kwastje op het deeg.tacoring van croissantdeeg met gehaktZet de tacoring in de oven voor 15 a 20 minuten totdat het deeg mooi goudbruin is. Kijk steeds even! Elke oven is weer anders. Ik heb er tussendoor nog even wat geraspte kaas overheen gestrooid.

Is de tacoring klaar? Mooi, dan kun je nu het midden gaan beleggen met sla, zure room, komkommer en tomaat. Eventueel nog wat geraspte kaas erover.

Serveer met lekkere zelfgemaakte guacamole en salsa saus! Als dit teveel werk is, dan kun je het natuurlijk ook kant en klaar kopen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.