Ik eet eigenlijk niet zo vaak ravioli. Vaak spaghetti of penne. Ik had wat leftovers hier thuis en bedacht een vullend gerecht met gerookte zalm, crème fraîche, tomaatjes en courgette en ik kwam uit op ravioli met heerlijke groenten en gerookte zalm. En het was echt superlekker!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 250 gr ravioli met spinazie, mag ook eventueel andere vulling
- 150 gr gerookte zalm
- 125 gr (1 bakje) demi crème fraîche
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- handje sperziebonen, in kleine stukjes
- halve courgette, in blokjes
- handje erwten
- handje cherrytomaten, gehalveerd
- paar kappertjes
- peper en zout
- optioneel: bosuitje ter garnering
Hoe maak je het?
Kook voor 8 minuten de sperzieboontjes beetgaar. 2 minuten voor tijd even de erwtjes erbij doen zodat het tegelijk klaar is.
Doe wat olie in een koekenpan en fruit ondertussen de ui en knoflook even in de pan. Voeg na 1 minuut de courgette toe en bak dit op een laag pitje. Als de courgette bijna goed is voeg je de crème fraîche toe en roer je alles even om. Ondertussen kun je alvast de tomaatjes halveren en de bosui snijden.
Als de sperzieboontjes en erwtjes klaar zijn voeg je deze toe aan het mengsel in de koekenpan en roer je alles weer even door. Even op smaak brengen met peper en zout. Je hebt nu de ‘saus’gemaakt. Zelf heb ik de erwtjes apart gekookt en erover gedaan, omdat mijn wederhelft hier niet zo dol op is ;).
De verse ravioli kook je voor 3 minuten en leg je vervolgens op het bord. Daarover het mengsel met crème fraîche en groenten. De tomaatjes kun je ook toevoegen.
Zelf maak je even kleine stukjes van de zalm en leg je op de saus. Strooi nog wat kappertjes over het gerecht, want dit geeft een lekkere frisse smaak! Ter garnering nog wat bosui in ringetjes en je ravioli met gerookte zalm is klaar om gegeten te worden!