Dit heb je nodig voor twee personen
- 200 gram kipfilet
- 150 á 200 gram zilvervliesrijst
- 400 gram nasigroenten (prei/taugé/witte kool/wortel)
- ketjap
- olie (bijv. olijf of deze rijstolie)
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 theelepel kerrie
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel djahé
- 1 theelepel knoflookpoeder of een teentje verse knoflook
- Cayennepeper of chili-olie naar smaak
- 2 eieren
- Optioneel: zure komkommer, pindasaus, cassave kroepoek
Zo maak je de nasi zonder pakjes en zakjes
Voor de groenten die je door de nasi doet kun je zelf kiezen wat je wilt; of voorgesneden groenten kopen of dit zelf snijden.
Een paar uur voordat ik de nasi ga maken marineer ik vaak de kipfilet zodat de kip wat minder taai wordt. Heb je hier geen tijd voor dan is het niet nodig. Snijd de kipfilet in stukjes en voeg hier een goede scheut ketjap en olie aan toe, net als wat knoflookpoeder. Zet dit afgedekt in de koelkast.
Kook de rijst volgens de instructies op het pak.
Kluts de twee eieren en bak hier een omelet van. Wanneer deze klaar is leg je hem even apart om af te laten koelen, als de omelet wat minder heet is snijd je de omelet in reepjes.
Doe ondertussen alle kruiden in een schaaltje en roer hier wat olie doorheen, totdat je een mooi ‘papje’ hebt.
Bak de kipfilet totdat deze gaar is en voeg daarna de groenten toe. Dit roerbak je een paar minuten mee. Roer hier het kruidenmengsel doorheen. Kies je voor chili olie, is dit het moment om dit toe te voegen.
Wanneer de rijst klaar is, schep je dit door de kip en groenten. Als laatste schep je de omeletreepjes door de nasi. Als je de kip niet gemarineerd hebt, kun je nog wat ketjap door de nasi roeren.
1 Comment