diner • 2 personen • 30-60 min marineren /20 minuten bereidingstijd •
-300 gr kip
-olijfolie
-4 pitabroodjes
-1/2 paprika
-sla naar keuze
-alfalfa ter garnering
-zelfgemaakte teriyaki saus(of evt. uit potje)
-zelfgemaakt tzaziki saus
Teriyaki saus:
-4 el sojasaus
-4 el mirin, Japanse rijstwijn (toko, Xenos of supermarkt bij de sushi)
-2 el bruine basterdsuiker
-2 el water
-1 afgestreken el maizena
Eerst even de marinade maken. Doe de soja, mirin en suiker in een steelpannetje en zet het een paar minuten op totdat al het suiker helemaal is opgelost. Doe vervolgens het water en de maizena erbij en roer dit goed (pan blijft op het vuur) met een garde totdat er een gladde massa ontstaat.
Nu heb je een goede marinade voor de kip. De kip snijd je in reepjes en leg vervolgens de stukken kip in het kommetje waar de marinade in zit. Zet de kip afgedekt voor een half uur a uur in de koelkast zodat de marinade er goed in kan trekken.
Snijd in de tussentijd de paprika en gril deze even in een grillpan zodat ze wat zachter worden.
Na het marineren kun je de kip even op hoog vuur bakken in wat olie. Het zijn reepjes dus die hoeven niet heel lang!
Bak ondertussen de pita broodjes volgens de verpakking. Als ze klaar zijn snijd je ze open tot de helft. Niet verder! Anders krijg je zo'n broodje waar alles uitvalt ;).
Smeer op de bodem wat tzatziki. Daarop wat sla en dan kun je de kip erbij doen. Vervolgens de paprika en de alfalfa voor de garnering. Als laatste niet te vergeten de zelfgemaakte tzatziki saus! Deze frisse saus maakt het echt af!
Eet smakelijk!