Heb je geen zin of tijd om lang in de keuken te staan? Dan is deze ceasar pastasalade met kip en gezonde dressing een perfect gerecht! Snel klaar, redelijk gezond, en makkelijk te maken!
Zelf heb ik wat meer gemaakt, omdat ik dit graag mee wilde nemen naar werk de volgende dag. Ik zal hieronder het recept voor 2 personen neerzetten.
Wat heb je nodig voor deze ceasar pastasalade?
- 130 gr vlinderpasta
- 2 stuks romaine sla
- 25 gr ansjovis in olijfolie of meer naar smaak (optioneel!klein blikje is 50 gram)
- 150 gr kipfilet
- 1/2 avocado
- handje cherry tomaatjes
- handje croutons
- 2 eieren
- 1 eetl kappertjes
- zout en peper
Voor de gezonde dressing:
- 3 eetl yoghurt
- 1 eetl mayolijn
- 1 eetl platte peterselie
- 1 theel mosterd
- sap van 1/2 citroen
- scheutje olijfolie
- zout en peper
Hoe maak je deze lekkere ceasar pastasalade?
Kook de vlinderpasta volgens de aanwijzingen en kook de eieren.
Snijd de kontjes van de romaine sla en was de bladeren. Scheur de blaadjes vervolgens klein en doe ze in een grote kom.
Als de pasta gaar is kun je dit ook bij de sla doen. De eieren nog niet bij de salade doen, want die doe je er op het laatst bij.
Halveer de tomaatjes en snijd de avocado in kleine blokjes en voeg bij de salade. De ansjovis klein maken en ook toevoegen.
Zelf heb ik al gegaarde kip naturel gekocht van Zwanenberg, omdat ik weinig tijd had. Je kunt natuurlijk ook gewoon een stuk kipfilet grillen/ bakken en in reepjes snijden. De reepjes of stukjes toevoegen aan de salade. Ook de croutons, kappertjes kunnen erbij. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Snijd de eieren in partjes en leg op de salade. Al
Doe de yoghurt, mayolijn, mosterd, citroensap, olijfolie in een schaaltje en roer dit tot 1 geheel. Hak de platte peterselie fijn en voeg toe aan de dressing en proef het geheel! Misschien wil je het wat milder of juist wat zuurder en door meteen even te proeven kun je het eventueel nog aanpassen. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Je ceasar pastasalade met kip en gezonde dressing is klaar! Geniet ervan! Heb je nog wat over? Je kunt het in de koelkast zetten en de volgende dag eten als lunch!