Deze biefstuksalade is in een handomdraai klaar en makkelijk te maken! Eet je koolhydraatarm? Dan is dit een perfecte maaltijdsalade. Een ideaal gerecht voor de drukkere dagen. Je kunt deze biefstuksalade eventueel serveren met een stukje stokbrood met kruidenboter of gekruide aardappeltjes!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 2 biefstukken
- 1 zak rucola
- handje champignons
- handje sugarsnaps
- feta blokjes of zachte geitenkaas, net zoveel als dat je wil
- handje walnoten
- handje pijnboompitten
- handje cherry tomaten
- kwart a halve komkommer
- optioneel: handje kaassnippers
- optioneel: balsamicosiroop
Voor de vinaigrette:
- 4 el olijfolie
- 1 el wittewijnazijn
- 1 tl mosterd
- klein beetje citroensap
- zout & peper
Hoe maak je het?
De biefstukken op kamertemperatuur laten komen en bestrooi het met peper en zout. Verhit olijfolie (of boter voor de lekkerbekkies) en bak de biefstukken 5 minuten. Na ongeveer 2,5 minuut draai je de biefstukken om. Het is belangrijk dat je de biefstukken steeds in beweging houdt, dus blijf erbij! Na 5 minuten is biefstuk nog rood van binnen maar wel klaar om te eten. Wil je de biefstuk iets verder laten door bakken, zodat je biefstuk rosé is dan nog heel eventjes verder bakken. Om er voor te zorgen dat je biefstuk goed is gebakken kun je er bij voorbeeld op drukken met een spatel of een lepel. Als je de biefstuk nog goed kan in drukken, dan is je biefstuk nog rood van binnen, als het iets moeilijker gaat dan je biefstuk rosé van binnen.
Doe vervolgens de biefstukken in aluminiumfolie en laat dit even voor 5 minuten rusten op een bord.
Snijd de champignons in plakjes en bak deze in de pan. Leg deze even apart op een bord. Bak ondertussen de sugar snaps eventjes aan. Niet te lang, want het moet nog knapperig blijven! Was vervolgens de rucola als dat nodig is en verdeel de rucola over 2 borden. Snijd de komkommer in stukjes, de cherry tomaten in partjes en leg dit op de rucola. Daarna verkruimel je ook de fetablokjes/ zachte geitenkaas en doe je nog de walnoten en pijnboompitten (even in de pan roosteren maakt het vele malen lekkerder!) erbij. Als laatste de kaassnippers erover
Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg dit netjes op het bord.
Doe voor de vinaigrette (dressing) alles in een kom en klop dit met een garde door elk
De vinaigrette doe je als laatste over de salade heen, want anders wordt het veel te klef.
Vervolgens kun je eventueel nog een beetje balsamicosiroop over de biefstuk heen doen. Optioneel, maar wel zo lekker!
Ben je op zoek naar nog meer gezonde en goed gevulde salades zoals deze biefstuksalade? Dan is deze rijkgevulde salade met avocado, granaatappelpitjes, mandarijntjes en pecannoten wat voor jou!