Wat heb je nodig?
- 500 gr kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram sperziebonen of sugarsnaps
- 1 rode paprika
- 1 flinke lepel kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kaneel
- 1 tl komijn
- 125 ml crème fraîche of kwark (optioneel)
- ananas of perzik (optioneel)
- rijst naar keuze
- olijfolie
Zo maak je de kip kerrie
Snijd de kipfilet in stukjes en doe het in een schaal. Voeg hier de kerriepoeder en een scheutje olijfolie aan toe en laat het even staan. Hoe langer je dit laat staan, hoe beter de kerriesmaak in de kip trekt, dus een aantal uren van tevoren klaarzetten is aan te raden. Maar doe je het een kwartiertje van tevoren is het ook geen probleem!
Haal de boontjes af en kook deze kort. Als je sugarsnaps gebruikt hoef je deze niet te koken. Snipper de ui, snijd de paprika in reepjes en pers de knoflook.
Kook de rijst volgens verpakking. Fruit de ui en knoflook en voeg wanneer dit klaar is de kipfilet toe. Dit is ook het moment dat je de overige kruiden mee bakt. Wanneer de kip gaar is voeg je de boontjes en paprika toe en bak je deze kort mee. Om een romige saus te krijgen roer je de crème fraîche of kwark er door heen. Je zou dit eventueel ook weg kunnen laten. Heb je ananas of perzik voor de kip kerrie, kun je dit nu ook toevoegen. Laat het geheel nog even staan op laag vuur. Serveer met de rijst en een frisse salade. Eet smakelijk!