Kip tandoori is een van mijn favoriete gerechten. Dit maakte ik voorheen vaak uit een pak of ik kocht een of andere mix. Sinds ik liever geen pakjes en zakjes meer eet, verdween dit gerecht dan ook een beetje naar de achtergrond. Tot ik nog eens goed in mijn keukenkastje keek en een bakje kruiden tegenkwam dat ik op de Bazaar in Beverwijk heb gekocht. Met wat ingrediënten heb ik een heerlijke kip tandoori gemaakt. Lees verder voor het recept!
Recept kip tandoori 2 personen:
- Tandoori kruidenmix zoals bijvoorbeeld te koop op de kruidenbazaar in Beverwijk
- Of maak je kruidenmengsel zelf met de volgende kruiden:
2 tl komijnpoeder, halve theelepel cayennepeper, 2 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, 1tl paprikapoeder - 500 gram kipfilet
- 1 el olijfolie
- 3 el yoghurt
- wat limoensap
- 100 gram sugarsnaps
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 125 ml creme fraiche of zure room (evt. te vervangen door kwark)
- basmati rijst
Zo maak je de kip tandoori klaar
Snijd de kipfilet in blokjes, voeg de kruiden, yoghurt, olijfolie en wat limoensap toe en roer het goed door de kip heen. Heb je een kruidenmix? Voeg dan 2 a 3 eetlepels toe in plaats van de losse kruiden.
De kip smaakt het lekkerste als je deze een flinke tijd laat marineren. Eigenlijk geldt voor alle marinades, hoe langer hoe lekkerder. De smaken trekken zo echt in in het vlees en de kip blijft malser.
2 Comments