Boodschappenlijst havermouttaartje met aardbei en banaan voor één persoon
– Een halve banaan
– Een ei
– 50 gram havermeel
– Drie aardbeien voor door het taartje, nog een paar voor er bovenop
– 1 el geraspte kokos
– 1 tl bakpoeder
– evt. wat griekse yoghurt
Zo maak je het havermouttaartje
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het havermeel in een mengkom en voeg hier het ei aan toe. Havermeel is in Alphen te koop bij Molen De Eendracht. Als je geen havermeel in huis hebt, kun je gewoon havermout een in de blender doen en tot meel malen. Het is niet erg als er wat grove stukje in blijven zitten.
Kluts het ei en roer het goed door de havermeel heen. Prak de banaan en snijd de aardbeien in plakjes of stukjes en voeg dit ook aan het mengsel toe. Hetzelfde doe je met het bakpoeder en de kokos. Giet het mengsel in een klein bakvormpje dat ovenbestendig is en zet het ongeveer 25 minuten in de oven.
Met een satéprikker kun je kijken of het taartje al gaar is; komt de prikker er droog uit is het goed, blijft er nog wat aan hangen dan mag het nog even in de oven blijven staan.
Het havermouttaartje is zoet van smaak door de banaan en kokos. Ik vind het altijd lekker om dan een zure tegenhanger te hebben. Daarom heb ik er zelf een lepel Griekse yoghurt aan toegevoegd voordat ik de aardbeien erbij heb gedaan. Dit maakt het taartje net wat frisser!
Pingback: Havermoutkoekjes met appel, noten en dadels -