Crispy chicken is simpel gezegd kip met een knapperig korstje. Dit is lekker om te eten in wraps, als snack of bij bijvoorbeeld ovenfrietjes van (zoete) aardappel. Ik maakte het eigenlijk nooit omdat de kip het knapperigst wordt wanneer je een zakje met mix gebruikt. Voor zover dat mogelijk is eet ik geen dingen uit ‘pakjes en zakjes’ meer, dus dat ging hem niet worden. Tijd om zelf wat te experimenteren, en dat is gelukt!
Eet je helemaal geen suiker? Kies dan in dit recept voor suikervrije cornflakes. Dit kun je bijvoorbeeld kopen bij pit-pit.com, via deze link.
Dit heb je nodig:
500 gr kipfilet
2 á 3 handjes (suikervrije) cornflakes
1 tl gemalen komijn
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
Zo maak je het:
Snijd de kipfilet in stukjes. Strooi de kruiden en het geperste teentje knoflook over de gesneden kip. Voeg de olijfolie toe en roer alles door elkaar totdat alles goed gemixt is. Dek het af en laat het in de koelkast staan. Hiervoor geldt; hoe langer je het laat staan, hoe meer de kruiden in de kip trekken en hoe malser de kip wordt. Lees je dit recept een half uurtje voordat je het wil gaan maken, ook geen probleem.
Als de kip voor jouw idee lang genoeg in de marinade gestaan heeft, verwarm je de oven voor op 180 graden. Pak het rooster uit de oven en bedek het met bakpapier.
Crunch de cornflakes tot het kleine stukjes zijn, als het ware is dit het ‘crispy’ laagje. Dit kun je doen door het met je handen fijn te knijpen of met behulp van een vijzel.
Haal de kipfilet door de cornflakes en leg ze op het rooster. Door de olie blijft de cornflakes aan de kipfilet ‘plakken’. Het kan zijn dat je iets meer of minder cornflakes nodig hebt.
Zet het rooster in de oven en laat het in ongeveer een half uurtje gaar worden. Draai de crispy chicken halverwege om. Bij mij werd de cornflakes namelijk iets plakkerig, na het omdraaien was dit weg. Je kan de laatste paar minuten even de grillstand aanzetten als je oven hierover beschikt voor een extra knapperig laagje op je crispy chicken. En je crispy chicken z
Oh ook lekker om dit in een wrap te doen, zie hier een uitgebreid recept crispy chicken wraps met honing- mosterdsaus.
Pingback: Pittige saus voor taco's of wraps zonder pakjes -
Pingback: crispy-chicken-wraps zonder pakjes en zakjes