Eigenlijk ben ik helemaal geen fan van quiche, maar ik wil het toch wel een beetje leren eten. Het is zo makkelijk en vaak kun je er ook makkelijk 2 dagen van eten. Ideaal, dus ik heb een paar ingredienten gekocht die ik wel lekker vind en daar een quiche van gemaakt. Je kunt eventueel de pijnboompitten en de cashewnoten weglaten als je dat niet lekker vind. Je proeft de noten wel, maar het is ook niet zo dat je ze echt mist als ze er niet in zitten. Ik heb het in een normale ronde bakvorm gedaan, maar binnenkort maar eens een echte quichevorm gaan kopen. Veel mooier en makkelijker!
Wat heb je nodig?
- 600 gram spinazie
- 125 gram kastanjechampignons
- 150 gram feta kaas
- 3 eieren
- 150 gram gerookte kip in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook
- pijnboompitten
- handje cashewnoten
- geraspte kaas
- 6 plakjes bladerdeeg
- Provençaalse kruiden
- peper en zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. En laat de 6 plakjes bladerdeeg ontdooien.
Spoel de spinazie goed af met koud water, al koop je de groente voorverpakt. Vaak blijft er nog best wat zand achter op het blad en niets is vervelender dan knarsend te eten. Bak de groente heel kort (3 min) om het vocht er zoveel mogelijk uit te halen. Laat de spinazie vervolgens uitlekken.
Bak dan de champignons, de ui en de knoflook. Voeg daarna de kipreepjes toe. Bestrooi het mengsel iets met peper en zout. Voeg de uitgelekte spinazie toe en brokkel vervolgens de feta er doorheen. Ik heb gewoon blokjes feta kaas verkruimeld, want die had ik nog in de koelkast staan. Gooi daarna een handje cashewnoten door het mengsel heen.
Kwast de bakvorm in met boter of olie, leg daarop het bladerdeeg. Prik met de vork wat gaatjes door het bladerdeeg. Vervolgens giet je het groentemengsel in de vorm.
Doe de 3 eieren in een kom en voeg een handje geraspte kaas, peper, zout en eventueel de kruiden toe. Je gebruikt wel al fetakaas, geraspte kaas en gerookte kip dus even opletten met het zout! Deze ingrediënten geven ook al een zoute smaak af.
Meng alles met een garde of vork. Giet dit ei mengsel uit de kom over het groentemengsel.
Bak nog even de pijnboompitten in de pan, zonder boter of olie, totdat deze lichtbruin van kleur zijn. De hoeveelheid is naar smaak! Strooi ze op de bovenkant.
Als de randen van het bladerdeeg niet mooi omhoog bli
Plaats de schaal in de oven en laat het geheel zo’n 25 minuten bakken.