Nachoschotels.. je mag ons er echt voor wakker maken! De combinatie van zoute chips met de frisse tomaat, zure room en uitjes.. hemels! De ultieme weekend-, zomer-, en avondsnack! We hebben deze nachoschotel op de bbq gemaakt in een skillet, maar je kunt het ook in de oven klaarmaken.
We hebben bij dit recept alle ingrediënten toegevoegd die we zelf lekker vinden, maar laat gerust wat weg of voeg ingrediënten toe als je nog iets mist!
En nu aan de slag met onze heerlijke nachoschotel van de bbq!
- Nachoschotel van de bbq
- 1 zak tortilla chips(naturel of doritos cool american)
- 1 tomaat, in kleine blokjes
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- Bbq saus
- Bakje zure room
- 1 of 2 zakken geraspte kaas
- Cheddar cheese plakken of geraspt
- Ijsbergsla
- Bosui, in ringetjes
- Salsa uit potje
Voor de guacamole:
- 1 avocado
- 1 teen knoflook
- peper/zout
- sap van halve limoen
Optioneel mais en bonen
Recept nachoschotel van de bbq
We beginnen met het opwarmen van de bbq. Sluit de deksel en verwarm de bbq tot 200 graden. Je kunt nu mooi de ingrediënten snijden terwijl de bbq opwarmt.
Skillet vullen
Vul de bodem van de skillet met voldoende tortilla chips. Strooi wat ui, tomaat, flink wat cheddar cheese en geraspte kaas over de chips. Je kunt nu ook de bbq saus erover doen indien je dit wil gebruiken.
Zet de skillet op het rooster van de bbq, sluit de deksel en grill voor zon 10 minuten. Het is klaar als de kaas gesmolten is.
Ingrediënten toevoegen
Voeg als laatste de overige ingrediënten toe. Begin met de salsa saus, ijsbergsla, guacamole, zure room, ui, tomaat en bosui. Maak af met peper en zout. Beleg royaal en wees niet te zuinig met de kaas!
Geniet van deze heerlijke nachoschotel van de bbq! Een perfecte snack op een zomerse middag met een heerlijk koud borreltje!
Wil je meer inspiratie voor de bbq? Bekijk hier de empanadas met gehakt !