Drankjes, Laatste post, Na, Nagerecht
Leave a comment

Frappuccino karamel met vanille-ijs

Frappuccino karamel en vanille-ijs wordt ijskoud geserveerd. Daarom is dit een perfect fris zomerdrankje voor de koffieliefhebbers! Ik ben echt fan van de Iced frappé caramel van de MAC Donalds, maar aangezien ik daar niet zo heel veel kom werd het tijd om dit zelf thuis te maken zodat ik het vaker kan maken! Helaas echt een suikerbommetje, maar af en toe mag je best jezelf even verwennen met dit verkoelende drankje. Ook leuk om te maken als je visite krijgt! 

Zelf heb ik geen bijzondere topping erop gedaan, maar je kunt de frappuccino afmaken met bijvoorbeeld kaneel, koekkruimels, hagelslag, koffielikeur, kokosrasp, gekleurde spikkels.. oneindig veel mogelijk!

frappuccino karamel vanille-ijs en slagroom buufenbuuf recept koffie

bestekDrankje •1 stuk  •   15 min

- groot en hoog glas (ik gebruik het POKAL glas van IKEA)
-120 ml afgekoelde espresso
-120 ml volle melk
-2 bolletjes vanille-ijs
-1 zakje vanillesuiker
-(kristal)suiker naar smaak
-karamelsaus
-6 ijsklontjes
- flinke dot slagroom

Om ijs fijn te maken (is niet per se  nodig):
Blender met ice crush of theedoek met deegroller of steelpannetje

ijskoffie karamel gecrushed ijs en slagroom buufenbuuf recept koffie2

Frappuccino karamel met vanille-ijs

Maak 120 ml espresso en laat dit afkoelen.  Meestal duurt dit zo'n 30 minuten.

Voor als je een blender hebt met een ice crush functie:
Ideaal die ice crush functie, dit scheelt je weer wat werk!
Giet de afgekoelde espresso, volle melk en de ijsklontjes in de blender en zet deze op de stand om ijs te crushen. Als de ijsklontjes gecrushed zijn, kun je de bolletjes vanille-ijs, vanillesuiker en eventueel wat kristalsuiker toevoegen naar smaak. Blijf proeven, want smaken verschillen!

Als je geen blender met de ice crush functie hebt:
Dan kun je een theedoek gebruiken en met de deegroller of steelpannetje op de ijsklontjes slaan totdat het kleine stukjes zijn.

Natuurlijk kun je de ijsklontjes ook gewoon heel in het glas doen. Dan hebben we het niet over frappuccino, maar dan is het een ijskoffie.

Vervolgens schenk je wat karamelsiroop in het glas. Het glas scheef houden, draaien en de siroop aan de binnenkant gieten. Zo krijg je een leuk effect in je glas!
Als laatste wat slagroom erop, nog wat karamelsiroop, rietje erin en klaar!

Geniet van je frisse zomerse frappuccino met karamelsaus!

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.